BACK TO THE FUTURE … NWO

september 16, 2024

Series: Conspiracy

We gaan even op de rem staan ‘om vervolgens terug te gaan naar … de toekomst’ !!!

Want we zijn nu toegekomen aan een belangrijk hoofdstuk dat voor enige opheldering kan zorgen.

Wat is de NWO?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst terug in de tijd. Dit om te achterhalen uit welk duister genootschap uiteindelijk deze orde is voortgekomen. We duiken dus de geschiedenis in.

In Beieren, in het jaar 1786, deed de politie naar aanleiding van een tip van een aanbrenger, huiszoeking in het huis van een vooraanstaand advocaat, die von Zwack heette. De politie legde beslag op documenten en brieven, die aan het licht brachten dat hij een hooggeplaatst lid was van een uitgebreide samenzwering, genaamd de Orde van de Illuminati.

Door de eeuwen heen zijn vormen van het woord Illuminati – dat ‘de verlichten’ betekent – gebruikt door vele geheime sekten en occulte organisaties. Zoals de Illumbrados in Spanje en de Guerinets in Frankrijk. Maar deze bemoeiden zich vooral met psychologische en geestelijke doeleinden, innerlijke wijsheid en het menselijk denken over de geheimen van het heelal. De samenzwering die in Beieren werd ontdekt was van een geheel ander soort.

De Orde van de Illuminati werd opgericht op 1 mei 1776 door Adam Weishaupt, professor aan de universiteit van Ingolstadt. Weishaupt had blijkbaar het occultisme ernstig bestudeerd, want vele van de bizarre kenmerken en symbolen daarvan zijn in zijn organisatie opgenomen.

          Weishaupt was actief in de Vrijmetselarij in Duitsland en vond daarin het volmaakte middel om leden te verwerven voor zijn geheim genootschap, dat hij in het openbaar aanduidde als de hoogste graad van de Vrijmetselarij. De Orde van de Illuminati werd formeel ingelijfd bij de Vrijmetselaars-loges op het Congres van Wilhelmsbad in 1780. Hierbij dient opgemerkt te worden dat historisch de Vrijmetselarij in Engeland en Frankrijk geheel anders is. De leden worden daar gekenmerkt door de hoogste mate van onkreukbaarheid. Het is niettemin een feit dat vanaf 1780 de Illuminati als parasieten floreerden op de hoogste graden van de Vrijmetselaarsbeweging in Europa. Vooral in de Loges van het Grote Oosten in Frankrijk.

          De samenzwering was opgebouwd uit kringen binnen kringen, van ‘nieuweling’ in de buitenste kring naar binnen toe opklimmend tot ‘Rex’ of ‘Koning’. De samenzwering van de Illuminati is opgebouwd uit acht graden. Van buitenste naar binnenste kringen – voorgesteld als concentrische cirkels – had je: nieuweling, mindere, gevorderde, vrijmetselaar, presbyter priester, prins regent, magiër, koningsmens.

De koning was natuurlijk Weishaupt zelf, die de codenaam Spartacus had aangenomen. Aan de leden in de buitenste kringen werd verteld dat het grote doel van de Orde was om zonder enig onderscheid in land, stand of beroep het mensengeslacht tot één goed en gelukkig gezin te maken. Maar tegen de tijd dat het lid gevorderd was tot het niveau van ‘Presbyter’ of ‘Priester’ was zijn eed van absolute geheimhouding en gehoorzaamheid dodelijke ernst geworden. Dan alleen werd hem tenslotte vergund het uiteindelijke doel van de Orde te zien, namelijk:

  1. a)    De vernietiging van alle godsdienst, die zou worden vervangen door de aanbidding van de rede of het humanisme.
  2. b)    De vernietiging van alle onafhankelijke regeringen, die zouden worden vervangen door een nieuwe wereldorde, een wereldregering, die van achter de schermen, door ‘de Verlichten’ bestuurd zou worden. Het hoeft geen betoog dat de meeste leden nimmer de kans kregen van deze doelstellingen te worden op de hoogte gebracht.

Zoals Weishaupt zelf zegt:

‘Deze goede lieden vermeerderen ons ledental en vullen onze schatkist. Ga aan het werk. We moeten zorgen dat deze heren aan het aas kunnen knabbelen. Maar dit soort mensen moet je altijd laten geloven dat de graad die zij bereikt hebben de hoogste is …

          Het wonderbaarlijkste van alles is dat de gedistingeerde Lutherse en Calvinistische theologen, die tot onze Orde zijn toegetreden, echt geloven dat zij in de Orde de werkelijke en eerlijke beleving van het Christelijk geloof gevonden hebben! O sterfelijk mens, is er dan niets dat men je niet kan wijsmaken?’ 

Wat er bekend geworden is over de Illuminati is maar heel weinig. Maar er blijkt wel uit dat de Orde, voordat zij in 1786 even kort in de openbaarheid kwam, zich reeds kon verheugen in een geweldig succes. Zij had in de buitenste kringen enkele van de meest vooraanstaande mensen van Europa aangetrokken. De ledenlijst bevatte belangrijke namen zowel uit regeringskringen als uit de financiële wereld. Het was de allerbelangrijkste macht achter de Franse Revolutie.

De Illuminati had zich niet alleen genesteld in de Franse Vrijmetselarij (de Loge van het Grote Oosten) en de Duitse Vrijmetselaarsloges, maar de Orde was ook bekend in de Verenigde Staten van Amerika.

In 1798 schreef George Washington, die de eerste Meester-Vrijmetselaar was van de Loge van Alexandrië een brief – waarin hij waarschuwde voor de Orde der Illuminati in de VS – aan de eerwaarde ds. G.W. Snyder. Hieronder volgt wat Washington schreef:

“Eerwaarde Heer,

Het is niet mijn bedoeling te twijfelen aan het feit dat de leerstellingen van de Illuminati en de ideeën  van de Jacobijnen zich in de Verenigde Staten hebben verbreid. Integendeel, niemand is hiervan méér overtuigd dan ik. Wat ik gemeend heb te moeten zeggen is, dat ik niet geloof dat de Loges van de Vrijmetselarij in dit land als geheel ernaar streefden om de duivelse leerstellingen te verbreiden. Dat bepaalde personen uit de Vrijmetselarij dit gedaan zouden kunnen hebben, of dat de stichter óf diegenen, die aangezet werden om de democratische verenigingen in de VS op te richten, dit doel nastreefden en in feite een tegenstelling tussen volk en regering voor ogen hadden, staat buiten kijf”.

Enige jaren later sloot een obscure intellectueel, Karl Marx, zich aan bij een samenzwering die ‘Verbond der Rechtvaardigen’ genoemd werd. Deze groep veranderde later haar naam in Communistische Liga’.

In 1847 droegen ze Marx op, hun werkwijze en doelstellingen voor het publiek op schrift te stellen.

Dit werd het ‘Communistisch Manifest’ genoemd. Op het eerste gezicht richtte het Manifest zich met een oproep tot de werkers van de wereld om tegen hun kapitalistische uitbuiters op te staan. Maar het plan stond onder toezicht van Friedrich Engels, een kapitalist met aanzienlijke rijkdommen. Marx zelf was zo onbelangrijk dat de eerste 20 jaar na de verschijning van het Manifest, zijn naam niet eens werd vermeld.

Winston Churchill was zich ervan bewust dat de Bolsjewieken, die zich uit naam van het communisme van Rusland meester maakten, slechts handelden in opdracht van de Illuminati, de samenzwering waarvan de herkomst teruggaat naar de oprichting op 1 mei !!! 1776 door Adam Weishaupt.

 

In 1920, precies drie jaar nadat de Bolsjewieken Rusland veroverden, verklaarde Churchill:

“Van de dagen van Spartacus-Weishaupt tot die van Karl Marx, die van Trotsky, Bela Kuhn, Rosa Luxembourg en Emma Goldman toe, heeft deze zich over de gehele wereld vertakkende samenzwering zich gestadig uitgebreid. Deze ‘conspiracy’ heeft een duidelijk herkenbare rol gespeeld in de tragedie van de Franse Revolutie. Het is de bron geweest van alle subversieve bewegingen in de 19de eeuw, en nu, tenslotte, heeft deze groep buitengewone mensen uit de onderwereld van de grote steden van Amerika en Europa, het Russische volk bij de haren gegrepen en zijn zij vrijwel de onbetwiste meester van dat enorme rijk”.

In 1953 kwam de Senaatscommissie voor het Onderwijs in Californië in haar rapport tot een uiterst verhelderende uitspraak In het rapport staat dat: “… de communistische ideologie van deze tijd waarschijnlijk haar oorsprong vindt in diezelfde huichelachtige en dodelijke wereldsamenzwering, welke zich tot doel heeft gesteld onze beschaving te vernietigen. Het is de samenzwering van de geheime Orde der Illuminati, die op 1 mei 1776 in Beieren (Duitsland) werd opgericht en die zijn afzichtelijke kop opstak in de toenmalige Engelse kolonies en op het kritieke moment dat onze (Amerikaanse) Federale Constitutie werd aanvaard in het jaar 1776 … (de stichting van de Verenigde Staten van Amerika !!!).

In menig huis in Vlaanderen zag je boven de schoorsteen, keurig ingekaderd, het ‘Alziend Oog’ met de leuze ‘God ziet u, hier vloekt men niet’. Dit alziend oog op zich, ‘het oog van Horus’ – dus bekend bij de Egytenaren – is een occult symbool. Dit symbool is nauw verbonden met de Illuminati. Zoals zovele andere kentekenen van deze samenzwering, was het blijkbaar door Adam Weishaupt overgenomen uit het occulte symbolisme van de oudste geschiedenis. Het verscheen bij de Rozekruisers, de Vrijmetselaars en andere organisaties overal ter wereld, met inbegrip van de Cao Dai in Zuid-Vietnam.

Zonder twijfel is het alleen maar ‘een toevallige samenloop van omstandigheden’ dat het ‘alziend oog’ verscheen op de achterzijde van het grootzegel van de Federale regering van Amerika en ook op de één-dollar biljetten van het Federal Reserve System !!!

Onderaan het zegel staat in Romeinse cijfers de datum 1776 !!! Dit is zoals je weet, het jaar van de Amerikaanse Onafhankelijkheid. Het is ongetwijfeld slechts ‘een toevallige samenloop van omstandigheden’ [ of niet ], dat dit ook het jaar was van de oprichting van de Illuminati !!!

Terloops nog enkele opmerkingen

TEMPELIERS / ROZEKRUIZERS VONDEN ELKAAR TERUG, DOOR INFILTRATIE, IN DE ORDE VAN DE ILLUMINATI.

EN DE ILLUMINATI, OFFICIEEL VERBODEN  IN 1784, GINGEN ONDERGRONDS EN INFILTREERDEN OP HUN BEURT IN DE LOGES VAN DE VRIJMETSELAARS

Enkele frappante wetenswaardigheden

Is het toevallig dat de stichting van Amerika samenvalt in het hetzelfde jaar 1776 dat Adam Weishaupt de Illuminati gevormd heeft?

Welke presidenten van Amerika waren vrijmetselaar of vragen we veeleer ‘welke niet’?!

Franklin Delano Roosevelt, ook bekend onder zijn initialen FDR, (1882-1945) was een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Hij was de 32ste president van de Verenigde Staten van 1933 tot 1945. Roosevelt was een 32ste graad vrijmetselaar. Toen hij president was veranderde het 1-dollarbiljet subtiel, hetgeen wees op de komst van een machtig genootschap in de VS!

Verbergt het dollarbiljet het geheim achter een nieuwe wereldorde? Op het biljet staat namelijk de piramide met de 33 graden in de Vrijmetselarij afgebeeld en op de top ‘het oog van Horus’.

En ook deze angstaanjagende woorden: NOVUS ORDO SECLORUM of NIEUWE WERELDORDE.

Aan de basis van de piramide zie je Romeinse cijfers MDCCLXXVI verwijzend naar het jaar 1776!

BRONNEN:

  • Edward Griffin – 1971
  • Smit – Uitgave ‘Christelijke Bond voor de Ondergrondse Kerk’
  • E.B.Strenda – Licht op de Illuminati
  • Het Bernini Mysterie